Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Міжнародна зустріч «Від вченого до підприємця: дорожня мапа»

Міжнародна зустріч

«Від вченого до підприємця: дорожня мапа»

 

25 листопада 2021 р. в Інституті агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України з офіційним візитом перебувала міжнародна делегація у складі:

 

Морітца Гунцінґера (Німеччина) – Почесного доктора з екології Інституту агроекології і природокористування НААН, Генерального директора компанії «action press AG»;

 

Барона Рудольфа Андріса Ульріха Юхтера ван Бергена Кваста (Нідерланди), Почесного доктора з екології Інституту агроекології і природокористування НААН, генерального директора Швейцарської торгівельної палати в Нідерландах та генерального директора Європейської цифрової торгівельної палати;

Яна Пітера де Йонга (Нідерланди), керівника компанії Microsoft в Україні та директора Американської торгівельної палати в Україні з більш ніж 20-річним досвідом продажів, управління в сфері IT-послуг і цифрової трансформації;

Бориса Кожина – Почесного доктора з екології Інституту агроекології і природокористування НААН, Першого командувач Військово-Морських Сил України, віце-адмірала, народного депутата України 2-го та 3-го скликань, українського громадськополітичного діяча України (https://www.facebook.com/borys.kozhyn).

Директор Інституту, академік НААН Дребот Оксана Іванівна привітала високоповажних міжнародних гостей та зазначила, що «Інститут агроекології і природокористування НААН – провідна в Україні науково-дослідна установа з питань визначення засад державної і науково-технічної політики в галузі агроекології, раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища». Основними векторами діяльності Інституту є: науково-дослідна робота, кадрове забезпечення, видавнича діяльність, міжнародна та громадська діяльність, особливо в напрямку агроекології, економіки природокористування і охорони навколишнього середовища. Наголосила, що входження Інституту до Європейського дослідницького простору та інтеграції науково-інноваційної системи України є основною стратегічною ціллю Інституту.

До привітального слова також долучилися Морітц Гунцінґергенеральний директор компанії «action press AG», почесний доктор з екології Інституту агроекології і природокористування НААН, почесний доктор та професор і член наглядової ради Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова. Обговорювали нові тенденції співробітництва на перспективу. Пан Морітц люб’язно погодився поспілкуватися із науковими співробітниками та аспірантами Інституту, поділитися досвідом європейської освіти та нанотехнологій в аграрній галузі.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України», академік НААН Орест Фурдичко вручив почесне звання «Почесний доктор з екології Інституту агроекології і природокористування» Барону Рудольфу Андрісу Ульріху Юхтеру ван Бергену Квасту.

 

Борис Кожин – нагородив відзнакою «СЛАВА УКРАЇНІ – ГЕРОЯМ СЛАВА» Барону Рудольфу Андрісу Ульріху Юхтеру ван Бергену Квасту за зміцнення співпраці та захист інтересів України на міжнародної рівні(https://www.facebook.com/borys.kozhyn). Він як почесний доктор з екології Інституту агроекології і природокористування НААН наголосив про вагомі здобутки щодо забезпечення збалансованості охорони навколишнього природного середовища та побажав нових наукових звершень та фінансової стабільності.

Барон Рудольф Андріа Ульріх Юхтер ван Берген Кваст виступив з лекцією «Від вченого до підприємця: дорожня мапа» поділився досвідом з вченими, аспірантами та докторантами Інституту і гостями, які були присутні онлайн та офлайн.

Лекція Барона Рудольфа Андріса Ульріха Юхтера ван Бергена Кваста присвячена основним крокам побудови успішного стартапу на основі новітніх досліджень впевнених в собі, амбітних, цілеспрямованих молодих вчених. Прикладом слугує історія Рії Персад – математика, що винайшла спосіб робити довгострокові прогнози погоди, які застосувала на ринках енергетичних деривативів, що використовуються як форма страхування для захисту від часто нестабільних цін на енергоносії.

Ян Пітер де Йонг – регіональний директор «Microsoft Україна» поділився з вченими своїм досвідом роботи на тему: «Розширення можливостей агробізнесу» (https://forumkyiv.org/ru/speakers/yan-peter-de-jong) , присвячену створенню сучасного сільського господарства за допомогою новітніх технологій. Він зазначив, що сільське господарство – це одна з найстабільніших галузей в Україні, яка приносить багато твердої валюти й годує багато людей по всій планеті. Завдяки новим технологіям (штучному інтелекту, обробці великих масивів інформації, машинному навчанню, інтернету речей) можна допомогти аграрній науці бути ефективнішою.

На зустрічі були присутні вчені: Ужгородського національного університету в особі заступника декана економічного факультету кандидат економічних наук, старший дослідник Сахарнацька Людмила Іванівна (https://www.uzhnu.edu.ua/uk/cat/faculty-economics);

Президії Національної академії аграрних наук України (http://naas.gov.ua/);

Інституту сільськогосподарської мікробіології і агропромислового виробництва НААН (https://ismav.com.ua/);

Національного університету «Чернігівська політехніка (https://marketing.stu.cn.ua/) ;

Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова (https://npu.edu.ua/);

Білоцерківського національного аграрного університету (https://btsau.edu.ua/);

Національного університету біоресурсів і природокористування України (https://nubip.edu.ua/node/1215) ;

ВНЗ, наукові установи, громадські організації та інші.

Обговорення лекції взяли участь провідні вчені, Рада старійшин і Рада молодих вчених Інституту разом із міжнародними делегатами щодо впровадження нових підходів IT в аграрну науку та просування наукових здобутків у виробництво.

Інститут агроекології і природокористування НААН висловлює щиру подяку всім учасникам зустрічі за корисний та змістовний захід, а також подальшої міжнародної співпраці та наукових здобутків.