тел. 526-92-21 | e-mail: agroecologynaan@gmail.com

15 червня 2018 року на Сквирській дослідній станції органічного виробництва ІАП НААН відбувся V щорічний День органічного поля у рамках Швейцарсько-Українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні»

Місце проведення: м. Сквира, Київська обл.,

Основною метою заходу було посилення довіри до органічного сільського господарства у традиційних аграріїв та підвищення ефективності існуючих органічних виробників.

На заході продемонстровано:

  • вирощування різних сортів та гібридів сільськогосподарських культур в органічному виробництві: соя, озима пшениця, овочі (огірок, морква, буряк), розторопша, сочевиця, гречка та сидерати;
  • еколого-безпечні заходи боротьби з твердою сажкою в органічному агрофітоценозі;
  • ефективність застосування мікробіологічних препаратів різних виробників дозволених в органічному виробництві;
  • технології біологічного захисту та живлення в органічному виробництві.

Усі присутні мали змогу побачити підтвердження ефективності роботи органічних технологій, та отримали цінну комунікацію з органічними виробниками, виробниками посівного матеріалу, мікробіологічних препаратів, техніки, обладнання.

Відповідно до теми заходу – «Розвиток органічного ринку в Україні»

огляду порівняльних посівів для визначення індивідуальних, особливостей сорту насіння;

значенню сівозміни, сортів і гібридів сільськогосподарських культур, ефективності мікробіологічних препаратів та необхідності використання відповідного сільськогосподарського обладнання;

огляду  порівняльних посівів для визначення індивідуальних, особливостей сорту насіння;

демонстрації ефективності різних сортів та гібридів сільськогосподарських культур в органічному виробництві.

Від Дослідного інститут органічного сільського господарства (FiBL) Сквирській дослідній станції органічного виробництва ІАП НААН було вручено подяку за вагомий внесок у розвиток органічного ринку в Україні, просування його сталого зростання, високий професіоналізм, довгострокову співпрацю, значні досягнення та інтеграцію українських органічних продуктів у світовий ринок.