Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Співробітники Інституту агроекології і природокористування НААН долучилися до вебінару «Грантові можливості програми Горизонт Європа»

5 травня 2022 року співробітники Інституту агроекології і природокористування НААН долучилися до вебінару «Грантові можливості програми Горизонт Європа», що відбувся завдяки Проєктному офісу Національного університету «Львівська політехніка» у співпраці з проєктом FIT-4-NMP та за підтримки національних контактних пунктів “Інформаційно-комунікаційні технології” і “Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри”.

Конференція зібрала понад 200 учасників з різноманітних напрямів світової науки і техніки та сприяла утворенню консорціумів не лише між науковими установами та закладами вищої освіти, а й розширенню до професійно-технічної освіти, що наразі стало ще більш актуальним в умовах війни.

Основну менту і завдання заходу було озвучено Назарієм Андрущаком, керівником проєктного офісу «Програма Горизонт Європа – можливості для українських науковців», де було представлено пріоритети програми, огляд основних напрямків фінансування, вимоги до проєктних заявок тощо.

Доповідач Марина Глазко детально розповіла про «Дії Марії Склодовської-Кюрі: можливості участі» де розповіла про MSCA у Горизонті 2020, типи дій, актуальні конкурси, а також про алгоритм участі та процедуру оцінювання тощо.

Професор Анатолій Андрущак, завідувач кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Національного університету «Львівська політехніка» поділився історією успіху проєкту IMAGE в програмі Горизонт-2020. Своєю чергою професор Павло Старіха розповів про європейський досвід який дозволяє в майбутньому реалізувати потенціал українських лабораторій.

З метою допомогти втілити наукові ідеї українських науковців та здійснити модернізацію різних галузей народного господарства за умов війни та з урахуванням тих викликів і шансів, які вона нам надала було створено Практикум-інтенсив «Грантові можливості програми Горизонт Європа», що надасть широкий аналіз та підтримку науковцям України.