Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВИХ ПРАЦІВНИКІВ НАУКОВИХ УСТАНОВ НААН ТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ АГРАРНИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

В Інституті агроекології і природокористування НААН з 09 по 13 жовтня 2023 р. відбулися курси підвищення кваліфікації наукових працівників установ Національної академії аграрних наук України, науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів з питань агроекології та природокористування за напрямами:

– Екологія агро- та біосфери.
– Екологічна безпека агросфери.
– Економіка природокористування.
– Екологічний менеджмент та маркетинг.
– Агрокосмос

У курсах прийняли участь понад 120 наукових працівників Національної академії аграрних наук України (зокрема представники: Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН», Інституту зернових культур, Інституту продовольчих ресурсів, Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків, Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва, Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва, Інституту овочівництва і баштанництва, Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця, Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова», Інституту захисту рослин, Інституту водних проблем та меліорації та інших наукових установ).

Серед слухачів курсів підвищення кваліфікації були науково-педагогічні працівники аграрних та інших закладів вищої освіти, таких як: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Білоцерківський національний аграрний університет, Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Львівський національний університет природокористування, Національний університет харчових технологій, Ужгородський національний університет тощо, а також небайдужі громадяни нашої держави, які опікуються питаннями агроекології та економіки природокористування та охорони навколишнього середовища в сфері своєї діяльності.

В процесі обговорення та дискусії піднімалися нагальні питання щодо вирішення актуальних екологічних та економічних проблем сьогодення в тому числі в розрізі подолання наслідків військової агресії рф та повоєнного відновлення України.
Із заключним словом звернулась до слухачів курсів директор Інституту, д.е.н., академік НААН Оксана Дребот, яка підвела підсумки роботи, висловила подяку всім слухачам курсів та лекторам за активну участь у дискусіях та наголосила на необхідності розвитку науки, підтримки вітчизняних учених в цей нелегкий час. Окремо директор подякувала Збройним силам України та Господу Богу за можливість у безпечних умовах провести курси підвищення кваліфікації.

 

Матеріали лекцій:

Безноско І.В. Особливості формування мікробіому ґрунтів Правобережного Лісостепу України за впливу антропогенних чинників

 

Бендасюк О.О. Глобальні екологічні проблеми сучасного природокористування

 

Ільєнко Т.В. Практичне використання доступних джерел супутникових даних

 

Коніщук В.В. Природно-заповідний фонд України в умовах військової агресії російської федерації

 

Лазаренко В.І. Трансформація ринку органічної продукції в умовах війни

 

Левішко А.С. Безпечне та ефективне використання біопрепаратів у аграрному виробництві 

 

Палапа Н.В. Стан сільських територій у довоєнний та післявоєнний час

 

ТАРАРІКО О.Г. Супутниковий агроекологічний моніторинг

 

Цвігун В.О. Віруси як зброя

 

Чорнобров О.Ю. Лісові екосистеми як чинник збалансованого розвитку агросфери

 

Чоботько Г.М. Формування післяаварійних доз опромінення населення Українського Полісся в віддалений період після аварії на ЧАЕС

 

Шумигай І.В. Війна ХХІ СТ. і водний конфлікт в Україні

 

 Ковалів Олександер  Основні засади звершення земельної реформи в Україні як нової парадигми…