Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Проведено круглий стіл пам’яті вченого лісівника Стадника Анатолія Петровича з нагоди його 75-річчя від дня народження

02 листопада  2023 р. в Інституті агроекології і природокористування НААН України у змішаному форматі відбувся круглий стіл, присвячений 75-річчю від дня народження видатного вченого у галузі розвитку агролісомеліорації і захисного лісорозведення, доктора сільськогосподарських наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата премії НААН «За видатні досягнення в аграрній науці», академіка Лісівничої академії наук України, Почесного доктора з екології Інституту агроекології і природокористування НААН Анатолія Петровича СТАДНИКА.

Зі вступним словом виступила  директор Інституту агроекології  і природокористування НААН, академік НААН Оксана ДРЕБОТ.

 

 

Теплими спогадами про батька поділилася донька Олександра СТАДНИК.

 

 

В роботі круглого столу взяли участь колеги, друзі Анатолія Петровича Стадника з Інституту агроекології і природокористування НААН. Своїми спогадами поділилися:

голова ради старійшин Інституту, академік НААН Олександр Григорович ТАРАРІКО;

доктор біологічних наук, професор Алла Іванівна ПАРФЕНЮК;

доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Надія Василівна ПАЛАПА;

доктор економічних наук Олександер Іванович КОВАЛІВ;

кандидат сільськогосподарських наук Людмила Михайлівна ТИМОШЕНКО.

 

 

 

Про життєвий і творчий шлях Анатолія Петровича Стадника розповів друг, колега, доктор сільськогосподарських наук, професор Віталій Васильович ЛАВРОВ.

 

 

Вчені лісівники зазначили високий професіоналізм та відданість Анатолія Петровича Стадника своїй справі: доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН, академік Лісівничої академії наук України Петро Іванович ЛАКИДА, ДП «ЛІСИ УКРАЇНИ»; доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НАН України, член-кореспондент НАAН України, академік Лісівничої академії наук України Віктор Петрович ТКАЧ (УкрНДІЛГА); доктор сільськогосподарських наук, професор, академік-секретар Лісівничої академії наук України Юрій Михайлович ДЕБРИНЮК.

 

 

Колега, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Лариса Миколаївна Філіпова розповіла про неймовірну жагу Анатолія Петровича Стадника до викладацької діяльності та передачу багаторічного досвіду майбутнім поколінням.

 

 

Анатолій Петрович Стадник назавжди залишиться у пам’яті колег та друзів як талановитий вчений, український лісівник , еколог,  педагог, світла, порядна, благородна особистість, і щирий друг!

 

Вічної пам’яті і царства небесного, Анатолію Петровичу !