Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

«Підготовка та оформлення заявки на винахід (корисну модель)»

За сприяння адміністрації Інституту агроекології та природокористування НААН та головного фахівця з охорони праці і техніки безпеки ІАП НААН Ільчука В.П., в межах дисципліни «Методологія, організація та технологія наукових досліджень» 28 березня 2023 року відбулась відкрита лекція змішаного формату (очний та дистанційний) на тему: «Підготовка та оформлення заявки на винахід (корисну модель)».

Лектор ­– кандидат технічних наук, патентний повірений – Васильєв Олексій Всеволодович, висвітлив особливості інформаційно-патентного пошуку; зосередив увагу на патентно-кон’юктурному аналізі; окреслив підходи до формулювання і затвердження теми наукових досліджень; наголосив на ефективності використання результатів наукових досліджень; акцентував увагу на особливостях оформлення заявки на винахід.

В обговоренні піднятих лектором питань прийняли участь наукові співробітники та аспіранти Інституту агроекології і природокористування НААН.

Висловлюємо щиру подяку Олексію Всеволодовичу за надану актуальну інформацію та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Нормативні документи:

Правила складання і подання заявки на винахід та заявки на корисну модель – https://ips.ligazakon.net/document/REG5364?an=422359

Про затвердження Правил розгляду заявки на винахід та заявки на корисну модель: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0364-02#Text