Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

ПАМ’ЯТАТИ ПРАКТИЧНИМИ СПРАВАМИ

13 квітня 2021 року виповнюється 7-ма річниця з початку АТО на Сході України.

З нагоди 30-ої річниці з Дня Незалежності України та 7-ої річниці з Дня визволення Слов’янська та Краматорська на меморіальному комплексі «На горі Карачун» та біля пам’ятника першим загиблим в АТО на Сході України відбудуться заходи з благоустрою в ході проєкту «Дорогами війни» та «Від Карачуна до Говерли». Це соціально відповідальний проєкт волонтерів та військових, який діє з 2014 року в зоні проведення АТО та операції Об’єднаних Сил.

Завдяки соціальній відповідальності Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» буде висаджено ялину колючу, ялину звичайну, ялину голубу, модрину європейську, сосну звичайну, сосну кримську, ялівець козацький, самшит, кущі та квіти.

ВГО «Асоціація агроекологів України» створена у 2008 році та здійснює свою діяльність у реалізації національних інтересів громадян України щодо збереження, відтворення та гармонійного використання природних ресурсів і навколишнього природного середовища, формування збалансованого розвитку місцевості та безпечних і здорових умов життя громадян України, підвищенні ефективності їх громадської, наукової, експертної, інформаційної та дорадчої діяльності. Очолює Асоціацію академік НААН Фурдичко Орест Іванович.

Після заходів благоустрою на горі Карачун та на території селища Семенівка, де відбувся перший російсько-український бій 5 травня 2014 року, будуть проведені заходи з благоустрою на інших пам’ятних знаках першим загиблим під час АТО на Сході України.

Водночас у м. Києві на базі Командування Сухопутних Військ Збройних сил України та прилеглих військових частин також будуть висаджені дерева та квіти в пам’ять про героїзм українських військових.

Організатори заходів вдячні ВГО «Асоціація агроекологів України» в особі президента Фурдичка Ореста Івановича, Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства в особі заступника начальника управління Тимочка Ігоря Ярославовича, Командуючому Сухопутних Військ України генерал-полковнику Сирському Олександру Станіславовичу та Начальнику Штаба Командування Сухопутних Військ України генерал-майору Танцюрі Ігорю Івановичу.

До заходів із висадки кущів і дерев, залучаться журналісти, які працюють в прифронтовій зоні.

Вдячні за допомогу Громадській організації «Ділове сприяння» (м. Слов’янськ), директору підприємства СДС Котлярову Ярославу, ГО «Другий фронт» (м. Слов’янськ), мешканцю Лимана волонтеру Вергель Валерію Миколайовичу, ВЧ 3035 НГУ (м. Слов’янськ), ДСНС України в Донецькій області м. Слов’янськ.

 

Ініціатор заходу – Марина Квітка (тел. 096-027-54-99).

Організатор озеленення – Ігор Тимочко (тел. 067-343-26-15).

Представник від ВГО «Асоціація агроекологів України» – президент Орест Іванович Фурдичко.