Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Інститут агроекології і природокористування НААН на святі знань в Київському природничо-науковому ліцеї №145

«Нам пощастило народитися в незалежній Україні»

 

 

Перше вересня – завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. Він незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими та щирими усмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником.
Свято знань «Нам пощастило народитися в незалежній Україні» урочисто та з патріотичним настроєм  пройшло в Київському природничо-науковому ліцеї  №145 (https://lic145.kiev.ua/, https://uk-ua.facebook.com/kpnl145 ).
В урочистостях прийняли участь директор Інституту агроекології і природокористування НААН Дребот Оксана Іванівна, доктор економічних наук, професор, академік НААН .


Перший урок у новому навчальному році був присвячений відзначенню 30-ї річниці Незалежності України та легендарним людям епохи. Учні 9-Б класу провели його разом з Надією Лук’яненко – знаною громадською діячкою, вдовою Героя України, автора Акту проголошення Незалежності України Левка Лук’яненка, відомого дисидента, багаторічного в’язня радянсько-московських концтаборів.
Левко Лук’яненко присвятив своє життя боротьбі за вільну та незалежну Україну. За це його засудили до розстрілу. 72 дні провів в очікуванні страти. 25 років був у концтаборах.
Дружина завжди була надійною опорою та підтримкою Левка Лук’яненка, поділяючи його думки, погляди та відстоюючи його позицію.

Надія Іванівна розповідала дітям про важливість великих справ Левка Лук’яненка для нашої України та її незалежності. Адже він палко вірив у майбутнє України. Він вірив у молодь. Вірив у чесних, порядних та сміливих людей. Він йшов шляхом незалежності все своє життя. Його слово закликало бути рішучими, сміливими, але найголовніше – любити свою Батьківщину. «Завдання молодої інтелігенції – бути активними в теперішньому політичному і громадському житті», – говорив Левко Лук’яненко.


Учням було надзвичайно цікаво слухати пані Надію, а їй, у свою чергу, було приємно долучитися до виховання обдарованих дітей – майбутньої наукової еліти України.
Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед ліцеїстами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами учнів, а батьків – гордістю за своїх дітей!