Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

27 листопада 2019 року відбулися парламентські слухання на тему: “Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п’ять років”

На виконання Постанови Верховної Ради України від 18 вересня 2019 року № 103-IХ 27 листопада 2019 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України відбулися парламентські слухання на тему: “Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п’ять років”, які було ініційовано Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та здійснено заходи щодо їх організаційного та методичного забезпечення.

У парламентських слуханнях прийняли участь заступник директора з

наукової роботи Інституту агроекології і природокористування НААН, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Дем’янюк Олена Сергіївна та кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії екологічного оцінювання агроекосистем відділу агроекології і біобезпеки Шавріна Віра Ігорівна.

Парламентські слухання відкрила Заступник Голови Верховної Ради України Кондратюк О. К. Вона відзначила, що актуальність проведення парламентських слухань свідчить про важливість для України викликів, пов’язаних із станом довкілля та необхідністю впровадження належного екологічного врядування в нашій країні. Одним із пріоритетів державної політики має стати не декларативне, а реальне забезпечення екологічних прав громадян, доступу громадськості до правосуддя з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

Також з трибуни Верховної Ради виступили народні депутати, науковці, керівники спеціалізованих установ і підприємств, громадських та міжнародних організацій.

У заключному слові Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування, народний депутат України Бондаренко О. В. подякував всім учасникам парламентських слухань і запевнив, що Комітет завжди готовий до співпраці з усіма організаціями і, окрім рекомендацій, готовий почути всі пропозиції і врахувати їх у подальшій законодавчій діяльності. Він висловив пропозицію звернутися до Президента України та Уряду про оголошення наступного року Роком сталого розвитку в Україні.

http://komekolog.rada.gov.ua/news/main_news/74889.html