Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

20 серпня 2021 р. в Інституті агроекології і природокористування НААН України відбулась урочиста Вчена рада з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України

20 серпня 2021 р. в Інституті агроекології і природокористування НААН України відбулась урочиста Вчена рада
з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України

 

Зі вступним словом виступила директор Інституту, академік НААН О.І. Дребот, яка наголосила, що День Незалежності в серцях українців став новою точкою відліку в житті кожного з нас, дав почуття самоствердження, відчуття волі та суверенності. Ця визначна дата навіки увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи.


З нагоди свята щиро бажаю вам стабільності, миру та успіхів. Вірю, що єдність народу України допоможе відновити спокій та мир на рідній землі і захистити незалежність та свободу держави. Бажаю усім міцного здоров’я, щасливої долі, родинного затишку, успіхів та наснаги на довгі і щедрі літа. Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі!


На урочистому засіданні була присутня Лук’яненко Надія Іванівна дружина видатного діяча українського національного-визвольного руху, Героя України, академіка Академії наук вищої школи України, народного депутата (4-ох) скликань, а також один із авторів Акту проголошення незалежності України – Лук’яненка Левка Григоровича.

Надія Іванівна Лук’яненко зазначила у своїй доповіді, що 1991 рік став поворотною віхою для нашої держави Актом проголошення незалежності, Україна зробила свій вибір на користь демократичного розвитку та самостійності. У цей доленосний день втілилася віковічна мрія багатьох поколінь українців, їхнє прагнення бути господарями у власному домі та вільно жити у своїй суверенній державі.
Здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті.
Тридцять років, які минули з того дня, були для нашої країни та нас, українців, багатими на різні події. За цей час усі ми пройшли чималий, часом тернистий, шлях: з досягненнями і поразками, з успіхами і помилками, але він веде нас до укріплення нашої державності.
Нині ми переживаємо складні часи агресії та посягань на незалежність і цілісність України. Кращі сини і доньки нашої країни стали на її захист, а тисячі з них віддали своє життя, відстоюючи право держави на самовизначення. Тому зараз поняття незалежності та єдності набули для нас особливого змісту.
Впевнена, що ми здолаємо всі перепони та негаразди. Лиха година скоро мине. Ми переможемо.
Усі випробування, які ми зустрічаємо на шляху розвитку нашої країни, лише загартовують наш дух, виховують почуття поваги, гордості та патріотизму.