Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Вшанування військових традицій і звитяг

14 жовтня 2015 року у день святої Покрови Пресвятої Богородиці,  День Українського козацтва,  день створення Української повстанської армії – військово-політичної формації українського визвольного руху, колектив Житомирського національного агроекологічного університету разом із усім українським народом святкуватиме День захисника України.

 14 жовтня 2015 року у день святої Покрови Пресвятої Богородиці,  День Українського козацтва,  день створення Української повстанської армії – військово-політичної формації українського визвольного руху, колектив Житомирського національного агроекологічного університету разом із усім українським народом святкуватиме День захисника України.
Напередодні, 9 жовтня, за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України», спільно з широкою науково-педагогічною громадськістю і студентством Університету, очолюваним віце-президентом Асоціації, доктором економічних наук Скиданом О.В.,  за участі військовослужбовців  95-ої  аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України з родинами, курсантів та співробітників Житомирського військового інституту проведено відкрите військово-спортивне театралізоване свято на базі ботанічного саду Університету. Метою заходу стало вшанування бойового подвигу, самовідданості українців багатьох поколінь, які присвятили своє життя служінню Українському народу. Захід передбачав посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі, збереження та розвитку національних військових традицій та національно-патріотичного виховання молоді вищого навчального закладу.

Серед великої  кількості студентів, науково-педагогічного складу, представників влади, військових, ветеранів як почесних гостей свята, нашу увагу привернула постать генерала армії України Маломужа Миколи Григоровича, українського державного діяча, голови Всеукраїнського громадянсько-політичного руху «За майбутнє України», одного з керівників української розвідки доби її незалежності.
На урочистому відкритті заходу Микола Григорович, звертаючись до учасників святкування відзначив, що незалежність і територіальна цілісність України у реаліях сучасного світопорядку потребує подальшого зміцнення патріотичного духу у суспільстві, вшанування мужності та героїзму захисників, військових традицій і звитяг Українського народу, схвально відгукнувся про увагу керівництва За люб’язної згоди поважного гостя, ми поставили декілька питань, на які Микола Григорович, зокрема зауважив:
«Не випадково вдруге я з приємністю прийняв запрошення відвідати університет, тому, що ваш виш безпосередньо робить посильний внесок у вирішення глобальної проблеми людства –  подолання ознак екологічної кризи. Представляючи нашу державу на світових форумах, можу засвідчити, що з вуст перших осіб провідних держав світу екологічна криза визначається, як така, що охоплює усю планету і є найбільш небезпечною, що спричиняє загальну глобальну деградацію природного середовища. Я переконаний – науковий доробок, потужна підготовка кадрів агроекологічних спеціальностей у стінах вашого навчального закладу дають підстави сподіватися, що Україна успішно долатиме загрози цієї світової та національної небезпеки разом з усім цивілізованим світом.


Мені відомо, що днями навчальний заклад відвідав ваш випускник – академік НААН Бойко А.Л., відомий у світі вірусолог, еколог і біотехнолог. Щиро поважаючи цього вченого-патріота, можу сказати, що університет має привабливе майбутнє і високу конкурентоспроможність в освітньому просторі України, якщо тут зростають такі випускники.
І в перше , і в друге відвідання вашого Університету, упевнююся, що в його стінах нуртують наснага, активність і наполегливість, запорука подальших успіхів в усіх ваших починаннях. Я бачу ознаки нового поштовху у розвитку навчального закладу. Мені приємно було спілкуватися з вашим ректором – Скиданом Олегом Васильовичем, людиною нової генерації, спроможним разом із колективом вирішувати складні завдання нашого буремного часу. Бажаю колективу університету єдності, яку нам заповідали століттями захисники української землі в інтересах долучення до європейських цінностей. Сподіваюся, що агроекологічні надбання колективу слугуватимуть благородній справі миру і розквіту України, шляхетній справі служіння народові України, відродження традиційних екологічних та духовних цінностей українського села – колиски нашої держави.
На закінчення зустрічі Микола Григорович пообіцяв підтримувати агроекологічні ініціативи університету, співпрацювати та за нагоди відвідати вищий навчальний заклад.