Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Урочисті заходи до Дня науки та Всесвітнього дня вишиванки

18 травня 2017 р. в Інституті агроекології і природокористування НААН України відбулись урочисті заходи з нагоди професійного свята – Дня науки та Всесвітнього дня вишиванки у межах роботи Міжнародної конференції «Збалансоване природокористування : традиції, перспективи і інновації».

18 травня 2017 р. в Інституті агроекології і природокористування НААН України відбулись урочисті заходи з нагоди професійного святаДня науки та Всесвітнього дня вишиванки у межах роботи I Міжнародної конференції «Збалансоване природокористування : традиції, перспективи і інновації».

1

Міжнародна конференція присвячена вирішенню найважливіших проблем природокористування і інноваціям в сфері охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування. Основні її напрями:

  • Сучасний стан та традиції природокористування в Україні;
  • Інноваційні механізми управління природними ресурсами;
  • Інновації в сфері охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування;
  • Перспективи формування збалансованої системи природокористування;
  • Інвестиційно-інноваційне забезпечення збалансованого природокористування.

Зі вступним словом виступив директор Інституту, академік НААН О.І. Фурдичко, який наголосив на тому, що сьогодні рішення органів державної влади мають базуватися на глибокому науковому аналізі сучасного стану та тенденцій розвитку економіки. Раціональне використання природних ресурсів і збереження довкілля в цілому передбачає забезпечення гідного, довготривалого та високого рівня життя нинішніх й прийдешніх поколінь.

2

Академік Фурдичко О.І. привітав гостей з професійним святом – Днем науки! Це наше професійне свято – гарний привід сказати щирі слова вдячності за невтомну плідну і творчу працю, без якої важко уявити міцну державу з потужним, стабільним виробництвом і високим рівнем духовності.

Також звучали привітання з нагоди Дня вишиванки. Вишивка – це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, духовних устремлінь, інтелекту народу.

В урочистому відкритті засідання взяли участь поважні гості:

Лук’яненко Левко Григорович – видатний діяч українського національного-визвольного руху, Герой України, академік Академії наук вищої школи України, народний депутат (4-ох) скликань.

Бондаренко Віктор Дмитрович – доктор філософських наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України.

Самойленко Юрій Іванович – голова Української екологічної асоціації «Зелений світ».

3

А також представники з Білоруського сільськогосподарського інституту, ННЦ «Інституту землеробства» НААН, Інституту захисту рослин НААН, Інституту садівництва НААН, Інститут водних проблем і меліорації НААН, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Білоцерківського національного аграрного університету, Національного авіаційного університету, Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Уманського національного університету садівництва.

4