Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Створення Науково-навчального центру екологічної безпеки тваринництва

Відповідно до положень Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» у її складі функціонують різні комітети і комісії з метою наукового, методичного та інформаційного забезпечення, аналізу чинного законодавства, нормативно-правових актів та виробничої діяльності у галузі сільського господарства.

Відповідно до положень Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» у її складі функціонують різні комітети і комісії з метою наукового, методичного та інформаційного забезпечення, аналізу чинного законодавства, нормативно-правових актів та виробничої діяльності у галузі сільського господарства.

У складі Асоціації було 12 комітетів різних напрямів і лише у 2015 р. на IV з’їзді ВГО «Асоціація агроекологів України» створено комітет з екологічної безпеки тваринництва, головою якого обрано Бородая Віталія Петровича, доктора с.-г. наук, професора, почесного доктора Інституту агроекології і природокористування (ІАП НААН), академіка АНВО України.

DSC00476

До складу комітету обрано провідних вчених−аграріїв та керівників сільськогосподарських підприємств:

Жукорський О.М. − заступник академіка-секретаря відділення тваринництва, доктор с.-с. наук, професор, член-кор. НААН;

Моклячук Л.І. − завідувач відділу екотоксикології, д.с.-г.н, професор;

Гнатюк С.А. − заступника голови комітету, генеральний директора асоціації «Тваринпром України»;

Карпенко С.М. − генеральний директор асоціації «Союз птахівників України»;

Жеребов М.Є. − генеральний директор виробничого об’єднання «Київптахопром»;

Повознікова М.Г. − завідувач кафедри конярства і бджільництва, д.с.-г.н, професор, член Міжнародної академії наук з екології і безпеки життєдіяльності;

Гетя А.А. − завідувач кафедри генетики та селекції тварин, д.с.-г.н, професор;

Марченко О.А. − генеральний директор ТОВ «Комплекс Агромарс», к.с.-г.н;

головного еколога ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Семенця О.О. та вчених Інституту агроекології і природокористування НААН України.

DSC00499

За ініціативою академіків Фурдичка Ореста Івановича та Бородая Віталія Петровича створено науково-навчальний центр (ННЦ) екологічної безпеки тваринництва як постійно діючого структурного підрозділу відділу екотоксикології Інституту агроекології і природокористування НААН.

DSC00526

ННЦ знаходиться у с. Гаврилівка Вишгородського р-ну Київської обл. Роботу ННЦ організовано у відповідності наказу №58-ОД Інституту агроекології і природокористування НААН та договору №2/2016 з господарством ТОВ «Комплекс Агромарс».

DSC00542

У лютому місяці цього року на урочистому відкритті ННЦ екологічної безпеки тваринництва ІАП НААН делегацію очолював директор інституту, академік НААН Фурдичко О.І. і заступник директора із наукової роботи к.с.-г.н., с.н.с. Дем’янюк О.С.

DSC00552

Приймали участь завідувач відділу екотоксикології, д.с.-г.н. Моклячук Л.І., завідувач лабораторією моніторингу агробіоресурсів, к.с.-г.н. Никифорук О.В., докторанти к.б.н., с.н.с. Тертична О.В. та к.с.-г.н., с.н.с. Пінчук В.О., аспірант Свалявчук Л.І.

DSC00564

Зустрічали делегацію завідувач ННЦ – професор Бородай В. П., голова Гаврилівської сільської ради Покрасьон О.Г., генеральний директор ТОВ «Комплекс Агромарс» Марченко О.А. Гостей привітав пісенний ансамбль с. Гаврилівка на чолі з директором Гісяком М.Б. та художнім керівником Гисяк Д.М. Після закінчення презентації О.А. Марченкоразом з начальником цеху Сидоренко Тетяною ознайомив делегацію з роботою одного з найбільших в Україні інкубаторного та забійного цеху ТОВ «Комплекс Агромарс» та технологічними процесами виробництва.

DSC00565

У підсумку роботи делегації визначено основні напрямки діяльності новоствореного ННЦ екологічної безпеки тваринництва ІАП НААН:

– розроблення науково-методологічних та організаційних основ екологічної оцінки технологій у тваринництві згідно міжнародних вимог;

– ТОВ «Комплекс Агромарс» визначено базою для наукових досліджень;

– ННЦ у співпраці із науково-дослідними установами, міністерствами та відомствами розробляє пропозиції щодо збалансованого природокористування і охорони навколишнього середовища відповідно до пріоритетів і вимог міжнародних договорів, що підписані Україною;

– підготовка наукових кадрів і підвищення кваліфікації наукових працівників;

– проводить науково-практичні заходи, конференції, семінари, круглі столи тощо;

– ННЦ проводить роботу із заключення договорів на виконання науково-дослідних робіт у відповідності із діючими в Інституті агроекології і природокористування НААН правилами;

– оформляє результати робіт у формі звітів, монографій, статей.

Контакти:

Бородай Віталій Петрович

тел.: (044) 526-81-81, (04496) 34-281, (067) 220-40-96.

DSC00569

DSC00571

DSC00574