Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Результати круглого столу «Земля та її природні ресурси – основне національне багатство: ключ до звершення земельної реформи в Україні»

116 квітня 2016 року за ініціативи Інституту агроекології і природокористування НААН та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України». Відбувся круглий стіл «Земля та її природні ресурси – основне національне багатство: ключ до звершення земельної реформи в Україні», підготовлений Відділом інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Інституту.

16 квітня 2016 року за ініціативи Інституту агроекології і природокористування НААН та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України». Відбувся круглий стіл «Земля та її природні ресурси – основне національне багатство: ключ до звершення земельної реформи в Україні», підготовлений Відділом інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Інституту.

IMG 20160516 144410353

Новий й неординарний підхід у пошуку «ключа» до звершення, а не просто «завершення» земельної реформи в Україні, що криється в конституційній нормі «основне національне багатство» – власність Українського народу (земля та її природні ресурси), вперше в Україні започатковано вченим-практиком Олександером Ковалівим, к.е.н., с.н.с., завідувачем відділу з питань інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Інституту, віце-президент ВГО «Асоціація агроекологів України», який виступив з доповіддю на тему: «Земля та її природні ресурси – основне національне багатство: ключ до звершення земельної реформи в Україні».

IMG 20160516 154440896

Багатогранність теми круглого столу була підкреслена та проілюстрована у доповідях Будзяка В.М.,д.е.н., заступника директора з наукової роботи та інноваційного розвитку ІАП НААН, на тему: «Вартість національного багатства України», Атаманюк О.П., н.с. відділу економіки природокористування в агросфері (тема: «Еколого-економічні інструменти організації і охорони земель сільськогосподарського призначення»), Буцої О.В., н.с. відділу з питань інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Інституту.

IMG 20160516 161522522

В активному обговоренні прийняли участь науковці, представники громадських організацій, діяльність яких спрямована на вирішення порушених на круглому столі проблем.