Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Премія «Земля Жінок 2016-2017»

У жінок вражаюча сила духу. Вони не бояться ризикувати, виходити за рамки життєвих обставин і випереджати свій час. Вони здатні зробити дуже багато, але головне – завжди більше, ніж здавалося можливим. Саме Жінки змінюють світ на краще щодня власними зусиллями.

 

 

Жак Роше, син засновника бренду Yves Rocher і президент Фонду Yves Rocher, ніколи не приховував свого щирого захоплення перед незламною силою Жінок. Саме Жінки невичерпна енергія і віра Жінок надихнули його в 2001 році на створення премії «Земля жінок». Її мета – підтримати Жінок в їх боротьбі за збереження навколишнього середовища та краще майбутнє; допомогти їм бути почутими, розповісти широкому загалу про їхні проекти й надати грошові дотації для подальшого розвитку їхніх ініціатив.

Мрієте зробити нашу планету зеленішою, чи знаєте тих, хто піклується про Природу не на словах, а на ділі?

26 липня 2016 року в Україні стартує черговий прийом анкет на участь у премії «Земля Жінок 2016-2017», котра дає унікальний шанс 3 фіналісткам отримати фінансову допомогу для розвитку проектів з захисту навколишнього середовища: 1-е місце – 5000 євро, 2-е місце – 3 000 євро, 3-е місце – 2 000 євро. Лауреатка 1-ї премії зможе поборотися за додатковий грант розміром 5 000 євро протягом онлайн-голосування за Приз глядацьких симпатій та Міжнародну премію «Земля Жінок». Міжнародна церемонія нагородження відбудеться в Парижі в квітні 2017 року. Вона дасть шанс здобути перемогу серед 1-их лауреаток премії всіх країн-учасниць, а також отримати грошову дотацію в розмірі 10 000 євро.

Унікальність премії «Земля Жінок» в тому, що з усієї України відбираються найцікавіші і найперспективніші екологічні проекти, котрі вже знаходяться на стадії реалізації та мають конкретні досягнення. Автори трьох найкращих проектів отримують гранти для подальшого їх розвитку. Отримання грошового призу – це новий імпульс для ще більш активних дій щодо поліпшення екологічної ситуації в Україні.

Взяти участь в премії може кожна жінка, старша 18-ти років з українським громадянством. Для цього необхідно заповнити анкету і разом з детальним описом проекту відправити до 10 жовтня 2016 року на електронну адресу olga.oshemetkova@yrnet.com або поштою в офіс «Ів Роше Україна» за адресою: вул. Петра Сагайдачного, 33, Київ, 04070, Україна. Завантажити анкету та ознайомитися  з детальними правилами премії «Земля Жїнок 2016-2017» можливо за посиланням: https://www.yves-rocher.ua/control/terre_de_femmes/

Після завершення прийому заявок, традиційно проекти буде оцінювати компетентне журі, до складу якого увійдуть: представник Французького посольства в Україні, генеральний директор компанії «Ів Роше Україна», представник Національної Академії Аграрних Наук України (партнер «Ів Роше Україна» в проекті з висадження дерев в Україні) та головні редактори авторитетних друкованих ЗМІ. Оцінюючи проекти, журі буде керуватись наступними критеріями:

– чи стосується проект екології та захисту навколишнього середовища;

– Чи знаходиться він на етапі реалізації; чи має конкретні досягнення та результати;

– Чи має він довгострокові перспективи;

– Чи несе користь для українського суспільства і країни в цілому.

У листопаді 2016 року журі визначить 3-х фіналісток, чиї проекти найбільш відповідали заявленим критеріям. У лютому 2017 року Фонд Yves Rocher під егідою Інституту Франції та спільно з компанією «Ів Роше Україна» проведуть 8-му Церемонію нагородження премії «Земля Жінок 2016-2017» в Україні.

Далі – більше! У березні 2017 року проходитиме онлайн-голосування за Приз глядацьких симпатій серед 1-х лауреаток всіх країн-учасниць премії «Земля Жінок». Переможниця голосування отримає додатковий грошовий грант в розмірі 5000 євро. Щоби взяти участь в голосуванні, потрібно зайти на сайт Фонду Yves Rocher www.yvesrocher-fondation.org, вибрати вподобаний Вами проект і віддати свій голос на його підтримку.

У квітні 2017 року в Парижі пройде 16 Міжнародна церемонія нагородження премії «Земля Жінок 2016-2017», на яку з’їдуться 1-ші лауреатки-переможниці всіх країн-учасниць. На церемонії будуть оголошені переможниця Міжнародної премії, чий проект був обраний авторитетним журі у Франції, та фіналістка онлайн-голосування за Приз глядацьких симпатій.

За 7 років існування премії «Земля Жінок» в Україні грошові дотації на розвиток своїх проектів отримали 21 лауреатка. У 2016 році трьома найбільш вражаючими і перспективними проектами, які отримали гранти на подальший розвиток, були визнані:

1-я премія – проект «Україна без сміття» Євгенії Аратовської. Його мета – просвітницька діяльність серед населення про користь сортування сміття, яке може бути повторно перероблене і стати новою упаковкою або товаром. Для цього Євгенія створила зручні умови для сортування: коробки з еко-картону з яскравими інформативними наклейками, які пояснюють, як правильно сортувати сміття та чому це так важливо. Такий спосіб дозволяє сортувати сміття ще в квартирі чи в офісі, щоби, вже відсортоване, воно потрапляло  в контейнери для ресурсоцінних відходів.

2-я премія – проект «Від світанку до заходу» Валентини Сабельникової. Життєва мета Валентини – виховати в молодому поколінні принципи здорового способу життя, любов до землі, прагнення зберегти природні ресурси, та вміння правильно доглядати за землею і вирощувати органічні продукти. Тому вона планує розчистити прибережну зону річки Рось, розвинути розвивати в регіоні екорух шляхом створення майстерень для дітей з навчанням органічному господарству.

3-тя премія – проект Аліни Жихаревої, головне завдання котрого полягає в лікуванні та підтримці старих дерев в парках Одеси і Одеської області. Аліна вважає, що нищити старі дерева, яких досить багато в наших парках і містах, не варто. Адже простими методами лікування їхнє життя можна продовжити ще на тривалий час. «З вчинків кожної людини, як великих, так і маленьких, складається життя не тільки окремої особистості, а й суспільства в цілому. При прагненні до змін потрібно починати з себе і не боятися робити сміливі вчинки ».

Цифри:

Премія «Земля жінок» існує 15 років

350 жінок нагородили премією

1 800 000 євро було виплачено на реалізацію проектів з 2001 року

10 країн-учасниць: Франція, Україна, Німеччина, Росія, Мексика, Швейцарія, Марокко, Португалія, Туреччина, Італія.

Підтримані проекти в більш ніж в 50 країнах світу