Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

«Перспективні сидеральні і покривні культури у вирощуванні лікарських рослин»

1На території Виставково-інноваційного центру НААН 6 серпня 2015 р. під егідою Інституту агроекології і природокористування та Дослідної станції  лікарських рослин відбувся День поля «Перспективні сидеральні і покривні культури у вирощуванні лікарських рослин».
Метою заходу було передати досвід використання сидеральних і покривних культур при вирощуванні лікарських рослин.

На території Виставково-інноваційного центру НААН 6 серпня 2015 р. під егідою Інституту агроекології і природокористування та Дослідної станції  лікарських рослин відбувся День поля «Перспективні сидеральні і покривні культури у вирощуванні лікарських рослин».
Метою заходу було передати досвід використання сидеральних і покривних культур при вирощуванні лікарських рослин.

1
4Захід відвідали представники Президії Національної академії аграрних наук України: заступник академіка-секретаря Відділення землеробства, меліорації та механізації НААН д.с.-г.н., професор Курило Василь Леонідович, заступник академіка-секретаря Відділення рослинництва академік НААН  Кравченко Владислав Андрійович, директор ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» д.вет.н., професор Галатюк Олександр Євстафійович;  провідні вчені з наукових установ НААН: Інституту захисту рослин, Інституту водних проблем і меліорації, Інституту електрифікації і механізації сільського господарства, Сквирської дослідної станції органічного виробництва, Прилуцької дослідної станції, Закарпатської дослідної станції, Хмельницької дослідної станції; Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету біоресурсів і природокористування України, ТОВ «Фітосвіт», ТзОВ «Сумифітофармація», приватні підприємці з вирощування лікарської рослинної сировини тощо.

2
З доповідями виступили заст. директора з наукової роботи ДСЛР ІАП, к.б.н. Л.А.Глущенко з доповіддю «Стан та перспективи лікарського рослинництва в Україні», зав. відділом технології вирощування культур ДСЛР ІАП Н.В. Приведенюк «Сучасні технології вирощування лікарських рослин із застосуванням краплинного зрошення та сидеральних культур», зав. відділом селекції та насінництва ДСЛР ІАП к.с.-г.н. Н.І.Куценко «Сортовий ресурс лікарських рослин селекції ДСЛР ІАП НААН», старший науковий співробітник відділу технології вирощування культур ДСЛР ІАП В.С.Бойко  «Перспективи застосування сидеральних і покривних культури у вирощуванні лікарських рослин».

3
За результатами роботи було прийнято рішення про порушення питання перед Президією  НААН і Міністерством економічного розвитку щодо відновлення роботи Технічного комітету 60 «Ефіроолійна продукція та покласти організаційне забезпечення його діяльності на Інститут агроекології і природокористування.

5

6