Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Не згубімо вічних істин!

znakВідповідно до Закону України від 9 квітня 2015 року з метою увічнення пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня і державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Але для мільйонів українців 8 і 9 травня десятки років були та є Днями пам’яті і скорботи, радості і смутку, приводом для роздумів про патріотизм та вірність ідеалам української державності. Мільйони загублених життів, скалічених людських доль…

9may

         Відповідно до Закону України від 9 квітня 2015 року з метою увічнення пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня і державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Для мільйонів українців 8 і 9 травня десятки років були та є Днями пам’яті і скорботи, радості і смутку, приводом для роздумів про патріотизм та вірність ідеалам української державності. Мільйони загублених життів, скалічених людських доль…
       Колектив Інституту агроекології і природокористування НААН, агроекологічна спільнота Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» схиляє голови перед пам’яттю полеглих, які віддали життя за нашу землю, мир та щастя прийдешніх поколінь. Наша безмежна вдячність фронтовикам, партизанам, підпільникам, учасникам руху Опору, трудівникам тилу, усім, хто протистояв фашизму і дожив до цього світлого Дня – 70-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні. Неймовірна відвага та самопожертва, всепереможна мужність, нездоланний патріотизм, почуття відповідальності, які проявили Солдати Перемоги у цій війні, для нас є взірцем любові до Батьківщини, еталоном героїзму.
         Усвідомлюємо, як важливо у шляхетній справі служіння народові України вкотре збагнути у цей святий день, що з десятиліттями ми не можемо і не маємо права  загубити державного інстинкту і вічних істин, написаних на скрижалях української історії. Звитяга та самозречення, бойовий дух та досвід українського козацького війська, тих, хто захищав честь рідної землі в боях Другої світової війни і на теренах визвольних змагань та сьогодні виявляє зразки героїзму і патріотизму в боях з агресором в Антитерористичній операції на Сході України, є прикладом  вірності обов’язку громадянина перед державою та її народом.
         Державницька прикладність захисників Вітчизни дозволяє переосмислювати такі поняття, як відвага, мужність, доблесть, сприяє вихованню патріотизму, розумінню обраного життєвого шляху – служити Українському народові та захищати його суверенітет і недоторканість кордонів.  Є внутрішня людська переконаність, що Україна, завдяки нашій спільній самовідданій праці, буде надійно захищеною державою економічного процвітання. Я вірю в мудрість українців, за якої прадіди і правнуки обов’язково йтимуть по життю поруч, демонструючи єдність поглядів, непоборний оптимізм та готовність долати труднощі сьогодення. Вірю в громадянську зрілість, життєві пріоритети, службову взірцевість моїх колег-науковців і агроекологів, яким притаманна повага до Закону, любов до рідної землі та відданість професії хлібороба.
        На героїчному прикладі поколінь патріотів військової звитяги, ми виховаємо молоде покоління українців, спроможних гідно стояти на сторожі інтересів української держави, утверджувати мир, підтримувати соціальну справедливість в Україні!

         Зі святом Вас, наші славні ветерани!
         Зі святом Вас, співробітники Інституту, члени Асоціації агроекологів та екологічної спільноти України!
         Світла пам’ять тим, хто відійшов у вічність в боротьбі
за українську землю!
         Довічна слава та шана живим героям!
         І так буде завжди!

         З повагою,
Директор Інституту агроекології і
природокористування НААН, академік НААН,                 
Президент Всеукраїнської громадської організації
«Асоціація агроекологів України»                                                                         О.Фурдичко

         07 травня 2015 року.