Наша адреса

03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 12

тел./факс.

+380 (44) 526-23-38

Наш Email

agroecologynaan@gmail.com

Чи нестиме “земельна” курка золоті яйця?

Землероб одноразово (один раз на сезон) готує ґрунт, сіє і збирає врожай.

Однак впродовж всього вегетаційного періоду, – від до-сходового розвитку рослини, – аж до часу дозрівання врожаю, працюють щодобово (вдень і вночі) енергетичні, біологічні та інші складові чинники біосфери (родючі ґрунти, вода, повітря, мікроелементи, мікробіота (живі мікроорганізми), квантова енергія Сонця та ін., – і самим процес фотосинтезу) як незамінні животворні природні ресурси, формуючи рослини (врожай), і пізніше – різноманітні товари (особливо продукти харчування), що мають відповідну вартість і цінність та стають – капіталом. Цей капітал має стати головними національними природними інвестиціями які нетреба повертати.

Саме ці чинники родючості уособлюють відповідні природні об’єкти біосфери, котрі конституційно задекларовані природними об’єктами права власності Українського народу і результати їхньої діяльності не можуть будь-ким привласнюватися.

Недаром люди говорять: «Селянин (фермер) спить, а земля з Божої волі – РОДИТЬ…».

Тому й висвітлив наявні проблеми в статті «Фермер спить, а земля родить. Чи нестиме “земельна” курка золоті яйця?» – на шпальтах газети Дзеркало тижня за 3-9 лютого 2018 року  як продовження попередніх.